Antroji UNESCO Tarpvyriausybinio kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo komiteto sesija

2008 m. gruodžio 8-12 d. Paryžiuje, UNESCO būstinėje, vyko antroji Tarpvyriausybinio kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo komiteto sesija. Komitetas rengė Tarptautinio kultūrų įvairovės fondo lėšų naudojimo, tarptautinio bendradarbiavimo skatinimo, kultūros klausimų integravimo į tvaraus vystymo politiką gaires bei svarstė kitus Kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo konvencijos įgyvendinimo klausimus.

Lietuvai šioje sesijoje atstovavo Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė Ina Marčiulionytė ir Kultūros ministerijos tarptautinių ryšių ir Europos reikalų skyriaus vyriausioji specialistė Gitana Šukaitytė.

Tarpvyriausybinį komitetą sudaro 24 nariai, Šalių konferencijos išrinkti vadovaujantis geografinio pasiskirstymo principais. Lietuva į šį komitetą yra išrinkta ketveriems metams (2007 – 2011 m.). 2007 m. gruodžio mėn. Otavoje (Kanada) vykstančios pirmosios Tarpvyriausybinio kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo komiteto sesijos metu Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė Ina Marčiulionytė buvo išrinkta Komiteto vicepirmininke ir tapo biuro nare.

Konvencija dėl kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo buvo priimta 2005 m. spalio 20 d. Paryžiuje vykusios UNESCO Generalinės konferencijos metu. Lietuva Konvenciją ratifikavo 2006 m. gruodžio 14 dieną. Esminiai Konvencijos tikslai yra apsaugoti ir skatinti kultūrų raiškos įvairovę, skatinti kultūrų dialogą, siekiant pasaulyje užtikrinti intensyvesnius ir tolygesnius kultūrų mainus.

2008 12 12 Kategorija: UNESCO, Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos