UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklui – 70!

Gruodžio pirmąją savaitę 15 Lietuvos mokyklų, priklausančių pasauliniam UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklui, minėjo jo 70-metį. Šio tinklo įkūrimą inspiravo Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, tad žmogaus teisės buvo centrinė veiklų tema. 

Mokyklos dalyvavo protmūšyje, pilietinėje akcijoje dėl miškų išsaugojimo, plakatų konkurse (kurį inicijavo JAV ambasada Vilniuje) ir sulaukė video sveikinimų iš įvairių organizacijų atstovų. Moksleiviai taip pat diskutavo, kaip turėtų atrodyti mokymo procesas, kad būtų užtikrintas Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos 26 straipsnis. Dvi geriausius pasiūlymus pateikusios klasės gavo VšĮ „Gatvės gyvos” orientacinį žaidimą dovanų, kuris suteiks galimybę smagiai pažinti Kauno modernizmą. Ir toliau veiksime kartu su mokyklomis, vienijami požiūrio, kad:
„Švietimas yra skirtas tam, kad visais atžvilgiais būtų ugdoma žmogaus asmenybė ir kad būtų didinama pagarba žmogaus teisėms ir pagrindinėms laisvėms. Jis turi skatinti visų tautų, rasinių arba religinių grupių savitarpio supratimą, pakantumą ir draugystę (…)”
Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos 26 straipsnis
2023 12 13 Kategorija: Visos naujienos