Įvyko 217-oji UNESCO Vykdomosios tarybos rudens sesija

Šiandien baigėsi dvi savaites (spalio 4-18 d.) trukusi UNESCO Vykdomosios tarybos 217-oji sesija. Lietuvos atstovai dalyvavo diskusijose ir išsakė šalies pozicijas svarstant dokumentus, susijusius su Ukraina, dirbtinio intelekto etika, 4-uoju darnaus vystymosi tikslu („Kokybiškas švietimas“), UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklu, kultūros politika, informaciniu ir medijų raštingumu, kultūros ir švietimo role kovoje su klimato kaita ir kitais klausimais. Su svarstytais dokumentais ir priimtais sprendimais galima susipažinti čia >>> 

Lietuvai šioje sesijoje gyvai atstovavo mūsų Švietimo programų vadovė Dalia Stabrauskaitė ir nuolatinęs Lietuvos atstovybės prie UNESCO darbuotojai.
Šiai tarybai priklauso kiek mažiau nei trečdalis organizacijos narių (58 iš 194 valstybių) – tarp jų ir Lietuva (2021-2025 m. laikotarpiu). Už mėnesio, lapkričio 7 – 22 d., vyks Generalinė konferencija (vykstanti kas dvejus metus), kurioje susitiks jau visų 194 valstybių narių atstovai.
Ant UNESCO būstinę supančių sienų visuomet eksponuojamos fotografijos. Dabartinė paroda skirta pedagogams. Iš nuotraukų į praeivius žvelgia 52 skirtingų sričių pedagogai iš 18 šalių, kuriose jie dalinasi savo įžvalgomis apie šios profesijos reikšmę sau ir visuomenei.
2023 10 18 Kategorija: UNESCO, Visos naujienos