Internetui skirta tarptautinė konferencija

Rugsėjo 9-12 d. Južno Sachalinske (Rusijos Federacija) vyksta tarptautinė konferencija „Internetas ir socio-kultūrinės transformacijos informacijos visuomenėje“, kurią rengia UNESCO programos „Informacija visiems“ Rusijos Federacijos komitetas ir partneriai.

Daugiau nei 140 ekspertų, atstovaujančių daugiau nei 40 šalių, pristato savo pranešimus ir įvairiais aspektais diskutuoja apie interneto plėtros privalumus ir trūkumus. Konferencija siekia įvardyti ir apibendrinti dinamiškus, kompleksiškai tarpusavyje susijusius socialinius, kultūrinius ir techninius pokyčius, kurie vyko per pastarąjį dešimtmetį, ir pasidalinti įžvalgomis apie esamas ir atsirandančias tendencijas.

Lietuvai renginyje atstovauja Renaldas Gudauskas, Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius, UNESCO programos „Informacija visiems“ (IFAP) darbo grupės „Informacija vystymuisi“ narys. Jis konferencijoje pristatė pranešimą tema „Informacinių ir komunikacinių technologijų poveikis visuomenei“ ir yra pakviestas dalyvauti darbo grupės, rengiančios Sachalino deklaraciją konferencijos tema, darbe.

UNESCO programa „Informacija visiems“ (IFAP – Information for All programme) – nuo 2000 m. veikianti  tarpvyriausybinė programa,  propaguojanti  galimybes naudotis informacija ir žiniomis visuotinei raidai. Programa skatina tarptautinį bendradarbiavimą ir partnerystę, laisvą minties ir žinių sklaidą, komunikacijos priemonių gausą.

Daugiau informacijos apie konferenciją >>>

2013 09 11 Kategorija: UNESCO, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos