Kviečiame pildyti dokumentinio paveldo Nacionalinį registrą “Pasaulio atmintis”

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad Lietuvos nacionalinis komitetas „Pasaulio atmintis“, skatindamas šalies visuomenę rūpintis dokumentiniu paveldu, Lietuvos archyvuose, bibliotekose, muziejuose ir privačiose kolekcijose ieškoti pasaulinės, regioninės, nacionalinės reikšmės dokumentinio paveldo pavyzdžių bei skleisti apie juos informaciją, maloniai kviečia Jus aktyviai dalyvauti pildant nacionalinį registrą „Pasaulio atmintis“. Šiuo metu Nacionaliniame registre įrašyti 74 dokumentai: 36 iš jų pripažinti regioninės (europinės) ir 38 – nacionalinės reikšmės dokumentais.

Maloniai prašytume paraiškas dėl dokumentinio paveldo objektų ar jų kolekcijų įrašymo į nacionalinį registrą „Pasaulio atmintis“ teikti iki š. m. birželio 1 d. šiuo adresu: lietuva@unesco.lt. Elektroninė paraiškos versija (PDF formatu) turi būti užpildyta lietuvių kalba pagal nustatytą formą (pridedama) ir patvirtinta kvalifikuotu elektroniniu parašu.

Paraiškos forma;

Rekomendacijos paraiškos rengėjams;

UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinio registro nuostatai.

2021 01 05 Kategorija: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Dokumentinis paveldas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos