Garso komiksų paroda „Truputis diskurso“

 

Paroda „Truputis diskurso” buvo kuriama eksperimentuojant ir aiškinantis, kas yra garso komiksas ir koks jis turėtų būti. Parodoje eksponuojami darbai – tai vaizdo ir garso junginiai, perteikiantys paprastas kasdienybės situacijas, iliustruojantys mūsų kalboje dažnai vartojamus posakius, tokius kaip „bet mes bent jau pradedame apie tai kalbėti“, „daug geriau jaučiuosi, kai nustojau valgyti šlamštą“, „gamtoje taip jau sutvarkyta“. Komiksai siūlo į pažįstamas situacijas pažvelgti naujai, atrasti netikėtų, žaismingų sąsajų, pastebėti šmaikščią, kartais lengvu absurdu atskiestą kasdienių situacijų pusę, o garso takeliai iliustruoja arba kuria visiškai naują komikso pasaulį.

Menininkai apsibrėžė, jog šiame projekte garso takeliai bus lygiaverčiai komiksams, tad jie ne tik papildys vieni kitus, bet ir savarankiškai pasakos savo istorijas. Prie kiekvieno komikso kabės QR kodu užfiksuotas garso takelis, tad kiekvienas lankytojas turės ir pasirinkimą, kaip jis norėtų apžiūrėti parodą – ar į vaizdą ir garsą gilintis kartu, ar žvelgti tik į piešinius, o galbūt parodą stebėti užsimerkus.

Garso komiksų paroda – tarsi žaismingas interpretacijos uždavinys, kurį kiekvienas gali spręsti individualiai ir suvokimo procese aptikti smagių, netikėtų atradimų.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Parodos trukmė: birželio 15 – liepos 10 d., Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerija (Šv. Jono 11, Vilnius)

Parodos pristatymas/ performansas „Kultūros naktį“ – birželio 15 d. 20 val.

Kūrybinė grupė: dailininkė Miglė Anušauskaitė, aktorė Julija Šatkauskaitė, „Bilietų nėra“ kompozitorius Andrius Šiurys.

2018 06 15 Kategorija: Galerija, Visos naujienos