Naujienos

Medelių sodinimo talka su UNESCO ASPnet mokyklomis

Moksleiviai ir mokytojai iš UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklui (ASPnet) priklausančių mokyklų 2023 m. balandžio 21 dieną Vaišvydavos girininkijoje (Kauno r.) sodino medelius. Talką organizavo Valstybinių miškų urėdija (VMU) ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatas.

Miškininkai iš VMU Dubravos regioninio padalinio suteikė pušelių ir eglučių sodinukus, įrankius ir paaiškino, kaip medelius teisingai sodinti, kad jie prigytų. Per vos pusantros valandos dalyviai sugebėjo pasodinti net kelis tūkstančius medelių. Po talkos dalyviai stiprinosi pietumis prie laužo bei pasivaikščiojo po šiemet atnaujintą Kadagių slėnį.

Talkoje dalyvavo 7, 8 ir 10 klasių moksleiviai ir mokytojai iš trijų mokyklų: Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos, Kauno Kovo 11-osios gimnazijos ir VDU klasikinio ugdymo mokyklos. Iš viso renginyje dalyvavo simboliškai gražus skaičius – 70 žmonių. Visame pasaulyje veikiantis UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklas (ASPnet) šiemet kaip tik mini savo veiklos 70-metį.

Dar viena ASPnet mokykla – Šakių „Žiburio“ gimnazija – kovo mėnesį iš VMU gautus sodinukus pasodino savo mokyklos teritorijoje (plačiau >>).

Už puikią idėją mokyklas sutelkti medelių sodinimui dėkojame ASPnet darbo grupės narei, Žemynos gimnazijos mokytojai dr. Astai Navickaitei.

Kviečiame pažiūrėti video reportažą ir pasiklausyti dalyvių įspūdžių (4,5 min trukmės): https://youtu.be/veuSrMgxo0c

 

2023 04 26 Kategorija: Darnus vystymasis, Švietimas