Naujienos

Vasario 13 – oji Pasaulinė radijo diena | Radijas ir taika

Vasario 13 – ąją jau dvyliktą kartą visame pasaulyje minima Pasaulinė radijo diena. Būtent šią dieną 1946 metais buvo įkurtas Jungtinių Tautų radijas, o 2011 metais UNESCO generalinės konferencijos 36-ojoje sesijoje buvo nuspręsta vasario 13-ąją paskelbti Pasauline radijo diena Šiais metais UNESCO siūloma tema – „Radijas ir taika“.

Profesionalus ir nepriklausomas radijas stiprina demokratiją bei yra tvarios taikos pagrindas.  Atskaitomybė piliečiams, faktų patikrinimas, tikslumas, nešališkumas, žurnalistinis tyrimas – bruožai, kuriais pasižymi radijo profesionalų parengtos naujienų transliacijos, jų kuriamos programos. Dėl minėtų priežasčių radijas reikšmingai prisideda prie misijos siekiant išvengti konfliktų ir puoselėti taiką.

Karo Ukrainoje kontekste radijas nušviečia realią karo situaciją, informuoja pasaulį apie brutalius Rusijos veiksmus ukrainiečių tautai. Tikslios ir patikimos žinios padeda imtis reikalingų veiksmų agresorės sustabdymui ir taikos atkūrimui. Norime išreikšti nuoširdų dėkingumą ir palaikymą radijo darbuotojams, kurie nepaisant jiems kylančios grėsmės deda visas įmanomas pastangas pateikti tikslią, išsamią, patikimą informaciją skirtingų šalių visuomenėms apie vykstančius karo veiksmus Ukrainoje.

Taip pat maloniai kviečiame radijo tranliuotojus apsilankyti bei registruotis Pasaulinei radijo dienai skirtoje UNESCO svetainėje https://www.unesco.org/en/days/world-radio.

Šiais metais UNESCO siūlo 13 idėjų radijo transliuotojams, žurnalistams, klausytojams, kurios, viliamės, įkvėps šią dieną švęsti ypatingai.

2023 02 13 Kategorija: Minimos datos