Naujienos

Didžiausia nuotolinė pamoka “Mokonomika” (vasario 4 d.)

Šį penktadienį startuoja „Mokonomika” – žinių šventė, skirta ir pasiekiama visų klasių mokiniams, jų mokytojams ir tėvams. Antrąkart įvyksianti didžiausia nuotolinė pamoka bus transliuojama gyvai daugiau nei tris valandas ne tik Lietuvai, bet ir po pasaulį išsibarsčiusioms lietuviškoms mokykloms. Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, pripažindama šio švietimo projekto svarbą ir atitikimą darnaus vystymosi tikslams, skyrė jam patronažą. 

Vasario 4 d. įvyksiantį renginį ves „Swedbank” Finansų instituto vadovė ir „Mokonomikos” iniciatorė Jūratė Cvilikienė, kartu su dainų kūrėju ir atlikėju, aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu. Jiems taip pat talkins gestų kabos vertėjas, o visos ruošiamos 24 pamokos bus subtitruotos. Renginyje dalyvauti ketina ir JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių lietuviai. Jie prisijungs prie daugiau nei 100 tūkstančių užsiregistravusių žiūrovų iš Lietuvos.

Didžiausia nuotolinę pamoką bus galima stebėti nuo 9 val. ryto per mokonomika.lt platformą. Žiūrovų lauks iš viso 24 pamokos, kurios bus suskirstytos į tris grupes: 1-4 klasių atradėjus, 5-8 klasių kūrėjus ir 9-12 klasių ekspertus. Mokytojai žada kalbėti apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą bei kitus įdomius dalykus. Visai kaip mokykloje pamokos prasidės ir baigsis skambučiu, o tarp jų vyks pertraukos, kurioms organizatoriai paruošė smagių pažinčių, pokalbių bei mankštų ne tik kūnui, bet ir protui. „Mokonomiką” taip pat aplankys Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos atstovė Dalia Stabrauskaitė, Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius. Visą programą rasite čia >>> 

Pamokas ves ir UNESCO komisijos narys Rimvydas Laužikas, kuris papasakos apie dokumentinio paveldo reikšmę, ir UNESCO-L’Oreal “Moterims moksle” laureatė dr. Dominyka Dapkutė, kuri supažindins su mokslo kova prieš vėžį ir mokslininkės karjera.

„Mokonomika” yra tikrai šventė ir tikrai visiems. Turiu omenyje ne vien geografinius skirtumus, bet ir galimybę susikalbėti, susijungti per žinias, nuostabius mokytojus bei mokinius. Ypač dabar, kai vis daugiau jų yra vėl priversti grįžti prie mokymosi nuotoliu. Mes norime būti šalia, todėl šis penktadienis bus, jau yra apie buvimą drauge, smalsumą ir atradimus, – sako J. Cvilikienė.

„Mokonomika”, inicijuojama „Swedbank”, prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje”, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. Šiemet didžiausiai nuotolinei pamokai Lietuvoje suteiktas UNESCO patronažas. Daugiau informacijos ir registracija www.mokonomika.lt.

 

 

Parengta pagal komunikacijos agentūros „Bosanova“ informaciją

 

 

2022 02 03 Kategorija: Visos naujienos