Naujienos

Minėkime Tarptautinę džiazo dieną kartu!

Kviečiame Jus vienytis su visu pasauliu per šventinius, švietėjiškus ir edukacinius džiazo renginius, minint  Tarptautinę džiazo dieną, balandžio 30-ąją. Maloniai prašome Jūsų apie numatomus rengti šiai progai skirtus renginius informuoti Lietuvos džiazo federaciją el. p. president@jazzlt.lt  ir visi šiai dienai dedikuoti renginiai bus įtraukti į bendrą informacijos suvestinę, skelbiamą Lietuvos džiazo federacijosir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos interneto svetainėse. Taip pat kviečiame reikšmingus šiai dienai skirtus džiazo renginius skelbti UNESCO interneto svetainėje anglų kalba: https://jazzday.com/register/

 

Šiais metais balandžio 30 d. Tarptautinė džiazo diena bus minima jau aštuntą kartą visame pasaulyje!  UNESCO skatina valstybes burti džiazo bendruomenę, kuo plačiau ir kūrybingiau minėti šią dieną, nes džiazas – tai visuotinė universali laisvės ir geranoriškumo kalba, kuri vienija skirtingų kultūrų, religijų ir tautybių žmones, puoselėja, skatina taiką, tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją. Viso pasaulio džiazo garsenybės, mokslininkai, kompozitoriai, muzikantai, šokėjai, rašytojai, aktoriai, režisieriai ir mąstytojai jungiasi prie šios dienos minėjimo, visuomenei pristatydami įvairius koncertinius pasirodymus, edukacines veiklas, garsindami ir populiarindami šį unikalų muzikos reiškinį, skatinantį pagarbą žmogaus teisėms ir laisvėms. Kas dveji metai UNESCO paskelbia du Tarptautinės džiazo dienos miestus – šeimininkus, kurie įsipareigoja surengti Pasaulinius džiazo žvaigždžių koncertus. 2019 m. džiazo žvaigždžių koncertas įvyks Sidnėjuje Melburno menų centro Hamer Hall.  Koncertas bus gyvai transliuojamas per YouTube, Facebook, JT ir UNESCO interneto svetaines milijonams žiūrovų visame pasaulyje.

 

Pasinaudodami šia proga taip pat kviečiame Jus į Lietuvos džiazo federacijos ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos jau tradiciniu tapusį Tarptautinei džiazo dienai skirtą renginį – „Džiazo priešpiečius“ balandžio 30 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijos kieme, Šv. Jono 11, Vilnius. „Džiazo priešpiečių“ metu bus pristatyta Vytauto Suslavičiaus fotografijų paroda „Įkalinti džiaze“ ir įvyks trumpas koncertas (daugiau informacijos apie renginį jau netrukus).

2019 04 18 Kategorija: Minimos datos, Kultūros raiškos įvairovė