Naujienos

Iki kovo 7 dienos dar priimamos paraiškos “Mokslo moterims” stipendijų konkursui

Suskubkite: liko tik savaitė, kai galima pateikti paraišką „L`ORÉAL Baltic” „Mokslo moterims” programos stipendijai gauti

 

Iki š. m. kovo 7-os dienos pateikusios paraiškas „L`ORÉAL Baltic” „Mokslo moterims“ programoje, kurią „L`ORÉAL Baltic” įgyvendina kartu su Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) bei Lietuvos mokslų akademija, dvi Lietuvos mokslininkės gaus po 6 000 eurų stipendiją.

 

Baltijos šalių mokslininkės yra kviečiamos teikti paraišką „Mokslo moterims“ programos teikiamai stipendijai, kurios forma pateikiama „Moterims moksle“ internetinėje svetainėje www.fwis.fr

 

 „Mokslo moterims“ programa yra viena geriausių UNESCO ir privataus sektoriaus bendrų iniciatyvų, puikus verslo ir mokslo bendradarbiavimo bei socialinės atsakomybės pavyzdys, skatinantis jaunas moteris rinktis mokslininkės profesiją, padedantis jaunoms mokslininkėms likti moksle, įveikiant kritinius gyvenimo etapus ir skatinantis visuomenę vertinti mokslo svarbą bendros gerovės kūrimui“, – teigia Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė.

 

Nuo 2017 metų projektą įgyvendinant  visose trijose Baltijos šalyse, stipendijos jau buvo skirtos dviem Lietuvos tyrėjoms – dr. Urtei Neniškytei ir dr. Giedrei Motuzaitei-Matuzevičiūtei Keen.

 

„21-ame amžiuje tarp vyrų ir moterų moksle vis dar išlieka didelis atotrūkis.  Siekiant jį sumažinti, aš nuoširdžiai skatinu moteris teikti paraiškas dėl „L`ORÉAL-UNESCO“ „Moterims moksle“ stipendijos ir tapti mokslo advokatėmis, reprezentuojančiomis moteris mokslininkes savo šalyje. Jei ne tu, tai tuomet kas? Jei ne dabar, tai kuomet?“, – klausia dr. Giedrė Motuzaitė-Matuzevičiūtė Keen.

 

Septynios Baltijos šalių mokslininkės šiais metais bus apdovanotos už atliekamus tyrimus gyvybės, aplinkos, fizikos ir energetikos mokslų srityse. Be to, viena stipendininkė iš Baltijos šalių bus nominuota prestižiniam „L`ORÉAL-UNESCO“ tarptautinių kylančių talentų programos apdovanojimui.

 

2018 metais „L`ORÉAL Baltic” atliko apklausą, kurios metu buvo aiškinamasi, ką mokslininkės stipendijų laureatės mano apie „Mokslo moterims” projektą. Apklausa parodė, kad didžioji dauguma (37 iš 41 respondentės) mano, kad šios stipendijos gavimas yra vienas iš reikšmingiausių pasiekimų karjeroje, o 38 respondentės teigia, kad ši stipendija yra didelė pridėtinė vertė mokslo plėtrai.

„Kasmetinis laureačių paskelbimas tampa proga prabilti apie kontekstą, kodėl moterų dalyvavimui moksle skatinti vis dar reikalingos specialios programos. Todėl šią galimybę jaunoms moterims vertinu labai pozityviai, manau, kad akademinėje veikloje, kaip ir visose visuomenės gyvenimo srityse, pažangą, požiūrių ir praktikų kaitą daugiausia lemia lyderiai, turintys ambicijų, aiškią viziją, savo pavyzdžiu demonstruojantys siektinas permainas, įkvepiantys savo komandos, jei tai ir maža tyrėjų grupė, narius, keliantys didesnius iššūkius sau ir kitiems. Atsakinga lyderystė yra lygiai taip pat svarbi ir moksle, tad man be galo džiugu, kad L`ORÉAL ir UNESCO stipendijų programos laureatės šį kriterijų puikiai išpildo“, – sako Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė.

 

Prieš keletą dienų „L`ORÉAL-UNESCO“ programa „Moterims moksle“ paskelbė penkias jau 21-tą kartą išrenkamas tarptautinių apdovanojimų „Moterims moksle“ laureates ir penkiolika perspektyvių mokslininkių, tapusių prestižinio vardo – Tarptautinis kylantis talentas – laureatėmis. Pirmą kartą Tarptautine kylančių talentų laureate buvo išrinkta ir lietuvė mokslininkė, „Moterims moksle“ stipendininkė dr. Urtė Neniškytė. Jai apdovanojimas bus įteiktas kovo viduryje Paryžiuje įsikūrusioje UNESCO būstinėje vyksiančios ceremonijos metu.

2019-03-01_Paraiškos L’Oreal Baltic-UNESCO stipendijų konkursui priimamos iki kovo 7 dienos

2019 03 04 Kategorija: UNESCO, Visos naujienos