VASARIO 16-OJI ANKAROJE PAMINĖTA ATIDARANT KAUNO MODERNIZMO ARCHITEKTŪROS PARODĄ

Lietuvos ambasada Turkijos Respublikoje paminėjo Vasario 16-ąją atidarydama Ankaroje Kauno modernizmo architektūros parodą.
1918 m. vasario 16 d. atkūrus Lietuvos Valstybę, Kaunas ilgiau nei dviem dešimtmečiams tapo laikinąja Lietuvos sostine. Būtent Kaune pastatyta daugiausiai tarpukario modernizmo pastatų. Tai, kad statybos buvo vykdomos ne pavieniais statiniais, o ištisais kompleksais, leido tarpukario modernizmo architektūros užstatymui suformuoti unikalų Kauno miesto architektūrinį pobūdį, tapusį jo įvaizdžio ir identiteto dalimi.
Atidarydamas parodą Lietuvos ambasadorius Audrius Brūzga pabrėžė, kad simboliška minėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo datą pristatant miesto, kuriame virė Nepriklausomos Lietuvos politinis, ekonominis ir kultūrinis gyvenimas architektūrą. Kaip ir simboliška šią parodą atidaryti Ankaroje, kuri kaip Turkijos Respublikos sostinė pradėjo formuotis beveik tuo pačiu laikotarpiu kaip ir Kaunas.
Paminėta, kad Kauno tarpukario modernioji architektūra pretenduoja tapti UNESCO Pasaulio paveldo vertybe.
Reginyje dalyvavo Turkijos užsienio reikalų ministerijos, kitų valstybinių institucijų atstovai, Ankaroje reziduojantys užsienio šalių diplomatai, architektų asociacijos nariai, Ankaroje gyvenantys lietuviai.

Paroda atidaryta bendradarbiaujant su Ankaros architektų asociacija ir Ankaros miesto Cankaya, Kauno miesto savivaldybėmis.
Paroda bus eksponuojama iki vasario 27 d., Çankaya galerijoje.


2017 02 20 Kategorija: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Pasaulio paveldas, Visos naujienos