Naujienos

Plakatų paroda „Vizualus atminties paveldas prieš kultūros niokojimą“ (Hacettepe universitetas,Turkija)

Balandžio 18 d. – gegužės 16 d.

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerija

Partneris – Turkijos ambasada Vilniuje

Turkijos Hacettepe universiteto dailės fakulteto grafinio dizaino katedra, vadovaujama prof. dr. Incilay Yurdakul, pristato skaitmeninės grafikos parodą „Vizualus atminties paveldas prieš kultūros niokojimą“.

Kultūros paveldo artefaktai: statulos, šventyklos, senovės miestai, šedevrai, žodinis ir nematerialus žmonijos paveldas ir kt. yra žmonijos gerovės ir daugiasluoksnio gyvenimo išraiška. Tai yra tradicijų, elgesio modelių, gyvenimo būdo, meno ir architektūros realizacijos sintezė, visuomenės atmintyje sujungianti praeitį ir ateitį. Kultūros paveldo artefaktų vertė buvo pagrindas kurtis įvairioms civilizacijoms, skatinusi tiek iškilius ir taikius įvykius, tiek didžiausius pasaulinius konfliktus. Nepaisant jo svarbos šiuolaikinėje visuomenėje, paveldas žiauriai naikinamas. Parodos rengėjų tikslas – sukurti skaitmeninę realybę tam naikinimui sustabdyti.

Akademikai, dizaineriai ir jaunieji moksliniai bendradarbiai iš Hacettepe universiteto ieškojo atsakymų į aktualius paveldosaugos klausimus, kurie įkvėptų intelektualiai diskusijai.

2017 04 13 Kategorija: Galerija, Pasaulio paveldas, Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos