Naujienos

Tarptautinis UNESCO asocijuotųjų mokyklų projekto tinklo seminaras

Spalio 18 d. Vilniuje vyks tarptautinis UNESCO asocijuotųjų mokyklų projekto tinklo seminaras “UNESCO Asocijuotųjų mokyklų pasiekimų pripažinimo programa 2016-2017 m.”, organizuojamas Lietuvos jaunimo neformalaus ugdymo asociacijos ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos.

Šis seminaras – tai baigiamasis renginys, apibendrinantis pilotinio projekto “Atvirųjų skaitmeninių ženkliukų integracija UNESCO Asocijuotųjų mokyklų projekto nacionaliniame tinkle” patirtis ir pasiekimus (2015-2016 m.). Projekto tikslas – sukurti ir išbandyti atviraisiais skaitmeniniais ženkliukais paremtą pasiekimų pripažinimo sistemą UNESCO asocijuotose mokyklose. Bandomajame projekte dalyvavo Vilniaus „Žemynos“ gimnazija, Utenos „Saulės“ gimnazija ir Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija. Ženkliukų sistemos išbandyme dalyvavo beveik 300 mokinių ir mokytojų. Atvirųjų skaitmeninių ženkliukų išdavimui buvo naudojama Badgecraft.eu platforma.

Šis seminaras taps mokymosi erdve ir naujo projekto etapo, kuriame siūlysime integruoti sukurtą atvirtų ženkliukų sistemą kitose UNESCO Asocijuotųjų mokyklų projekto tinkluose kaimyninėse valstybėse, pradžios atskaitos tašku.

Seminare dalyvaus UNESCO ASP tinklo Lietuvoje mokytojai, nacionalinių tinklų koordinatoriai ir mokytojai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Ukrainos. Taip pat tikimės, kad seminare dalyvaus potencialūs išoriniai programos palaikytojai iš įvairių fondų, institucijų, organizacijų. Seminaro metu dalyviai turės galimybę susipažinti su pilotinio projekto rezultatais, su pačia Pripažinimo programa bei praktiškai susiplanuoti, kaip programa galėtų būti integruota į mokyklos veiklą 2016-2017 mokslo metais.

Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis el. paštu Lietuva@unesco.lt

2016 10 11 Kategorija: UNESCO, Švietimas, Asocijuotų mokyklų tinklas, Visos naujienos